Με Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες και Καβάλα ξεκινά η νέα ανάρτηση στις 30 Οκτωβρίου! (upd)

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ότι από τη Δευτέρα 30/10/2017 και σταδιακά μέχρι τον Δεκέμβριο θα γίνει η ανάρτηση Δασικών Χαρτών σε 22 περιοχές (Δ/νσεις Δασών) της χώρας (περίπου 17% της έκτασης), ως εξής:

1. Ανατολικής Αττικής
2. Αρκαδίας
3. Δυτικής Αττικής
4. Ζακύνθου
5. Ημαθίας (σύνολο Π.Ε.)
6. Θεσσαλονίκης
7. Θεσπρωτίας
8. Καβάλας
9. Καρδίτσας (σύνολο Π.Ε.)
10. Κιλκίς
11. Κυκλάδων
12. Λάρισας
13. Λέσβου
14. Μαγνησίας
15. Ξάνθης
16. Πειραιά
17. Πέλλας
18. Σερρών (σύνολο Π.Ε.)
19. Τρικάλων (σύνολο Π.Ε.)
20. Φλώρινας
21. Χανίων
22. Χίου

Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται Δασικοί Χάρτες ολόκληρων Περιφερειακων Ενοτήτων της προηγούμενης ανάρτησης που δεν είχαν αναρτηθεί για διάφορους λόγους (θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος τις επόμενες ημέρες με τους ΟΤΑ που θα γίνει η ανάρτηση, στους οποίους πιθανότατα περιλαμβάνονται περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως το Πανόραμα Θεσ/νίκης, η Σκιάθος, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δήμοι της Ανατολ. Αττικής, η Θάσος κλπ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις 30/10 θα ξεκινήσει η ανάρτηση στην Περιφ.Ενότητα Πέλλας (πλην ΟΤΑ Έδεσσας που περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο πακέτο αναρτήσεων), στην Π.Ε. Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς (πλην ΟΤΑ Πολύκαστρου και Πευκοδάσους) και το ήμισυ της έκτασης της Π.Ε. Καβάλας. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων και αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης είναι 105 ημέρες από την έναρξη της υποβολής αντιρρήσεων (συνήθως δίνεται μία εβδομάδα – 10 ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης).

Υπενθυμίζεται ότι λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας των Τεχνικών Συμβούλων (δασολόγων) οι ενδιαφερόμενοι να ελέγξουν άμεσα τον χαρακτήρα των ακινήτων τους στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε περίπτωση πρόδηλου σφάλματος να υποβάλουν αμελλητί την σχετική αίτηση, ώστε μέχρι την λήξη της προθεσμίας να γνωρίζουν εάν αυτή θα γίνει δεκτή ή εάν θα πρέπει να υποβάλουν και αντίρρηση.

Αφήστε μια απάντηση